Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto drożdżowe na paszteciki

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 11995

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto drożdżowe na paszteciki?

Drożdże rozmieszać z 4 łyżkami mąki, cukrem, mlekiem, odstawić w ciepłe miejsce. Gdy wyrośnie dodać rozmącone jajo, resztę mąki, posolić. Wyrobić ciasto łyżką, potem ręką aż będzie gładkie Wlać stopiony tłuszcz i jeszcze wyrabiać parę minut. Oprószyć ciasto mąką i postawić przykryte do wyrośnięcia. Gdy dwukrotnie zwiększy swoją objętość, wyłożyć na stolnicę i rozwałkować prostokąt o grubości 1 cm. Nałożyć nadzienie i rozsmarować, zwinąć jak struclę, zlepić wzdłuż boku prostokąta. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte paszteciki posmarować jajem, układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką, piec w dobrze rozgrzanym piekarniku. Z podanych proporcji otrzymuje się 25 pasztecików.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe na paszteciki

!Anilek#

!Anilek

2009-05-03 19:47:34

Mozna dodac rodzynki est bardzo smaczne, polecam..

weramera#

weramera

2009-01-28 15:16:39

Margaryne zamienilam na maslo i tez bylo super dobre, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne