Przepis na Ciasto bezowe z daktylami

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1098
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • białka 7 sztuk
  • cukier 40 dag
  • kakao 2 czubate łyżki
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • migdały 10 dag
  • daktyle suszone 20 dag
  • herbatniki 1 paczka

Akcesoria

  • misa
  • garnek

Jak zrobić Ciasto bezowe z daktylami?

Białka ubić z cukrem. Wstawić do kąpieli wodnej i ubijać białka aż będą gęste. Wsypać kakao i ubijając dalej wsypać mąkę. Ubijać chwilę i zdjąć z ognia. Daktyle pokroić i wrzucić do białek wraz z migdałami. Masę wylać na herbatniki wyłożone w formie. Zapiec przez 20 minut w temperaturze 170 stopni

Podobne przepisy

Grzebień makowy

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Makowo-budyniowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: iska

Kategoria: Ciasta

Ciasto wiśniowo-galaretkowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ptasia pianka z galaretką

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Pyszny lukier do ciast

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Kokosanki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-11

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta