Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto bez pieczenia

Dodany przez

Ile porcji: 18

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1817

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto bez pieczenia

Składniki

  • galaretka truskawkowa 2 sztuki
  • biszkopty okrągłe 20 dag
  • krem czekoladowy biała i ciemna czekolada 1/2 słoiczka
  • rum 50 ml
  • woda przegotowana 60 ml
  • serek homogenizowany waniliowy 600 ml
  • żelatyna 2 łyżeczki

Jak zrobić Ciasto bez pieczenia?

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Rum połączyć z wodą - poncz. Biszkopty smarujemy kremem czekoladowym. Składamy biszkopty. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody, następnie rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Serek zmiksować na puszystą masę dodać żelatynę miksując. Formę wyłożyć folią aluminiową. Złożone biszkopty maczamy w ponczu i układamy na dnie formy. Wykładamy zmiksowany serek z żelatyną, wyrównać masę. Wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki. Pyszne ciasto do kawy bez pieczenia.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto bez pieczenia

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne