Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciastka ze skwarkami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 13733

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciastka ze skwarkami

Ciastka ze skwarkami

Ciastka ze skwarkami

Składniki

Jak zrobić Ciastka ze skwarkami?

Skwarki zmielić 2 razy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Zagnieść ciasto ze wszystkich produktów, ciasto powinno być dość twarde (jeśli za twarde dodać śmietany jeśli za rzadkie dodać mąki).

Ciastka robimy ze specjalnej foremki założonej na maszynkę do mięsa. Jak ktoś niema foremek do maszynki to po prostu ciasto rozwałkować i wykrawać ciastka.

Układamy na blaszce i pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu posypujemy pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Ciastka ze skwarkami

viencela#

viencela

2011-09-09 14:00:24

Dokładnie stary przepis a jakie one pyszne, aż się ludzie dziwią jak pierwszy raz je jedzą:)Ja właśnie rozwałkowuje ciasto i korzystam z foremek, bo na taki pomysł z maszynki nie wpadłam:)
Polecam przepis

!iwona#

!iwona

2011-09-07 12:52:54

tak bardzo stary przepis ale ja robię często smalec na różne sposoby a pozostałe skwarki wykorzystuję do ciastek,

teressa444#

teressa444

2010-08-02 09:29:38

Samym smalcem jeszcze nie robiłem-ciekawa propozycja;)))

!Anna#

!Anna

2010-08-01 13:49:47

To są stare ciastka jeszcze z pradziadków inaczej sie nazywają kruche ciastka mozna podawac do kawy a zamiast skwarków to najlepszy sam smalec bez dodatków

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne