Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciastka ze skwarkami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 13456

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciastka ze skwarkami

Ciastka ze skwarkami

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Ciastka ze skwarkami?

Skwarki zmielić 2 razy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Zagnieść ciasto ze wszystkich produktów, ciasto powinno być dość twarde (jeśli za twarde dodać śmietany jeśli za rzadkie dodać mąki).

Ciastka robimy ze specjalnej foremki założonej na maszynkę do mięsa. Jak ktoś niema foremek do maszynki to po prostu ciasto rozwałkować i wykrawać ciastka.

Układamy na blaszce i pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu posypujemy pudrem.

Do przepisu na: Ciastka ze skwarkami

viencela#

viencela

2011-09-09 14:00:24

Dokładnie stary przepis a jakie one pyszne, aż się ludzie dziwią jak pierwszy raz je jedzą:)Ja właśnie rozwałkowuje ciasto i korzystam z foremek, bo na taki pomysł z maszynki nie wpadłam:)
Polecam przepis

!iwona#

!iwona

2011-09-07 12:52:54

tak bardzo stary przepis ale ja robię często smalec na różne sposoby a pozostałe skwarki wykorzystuję do ciastek,

teressa444#

teressa444

2010-08-02 09:29:38

Samym smalcem jeszcze nie robiłem-ciekawa propozycja;)))

!Anna#

!Anna

2010-08-01 13:49:47

To są stare ciastka jeszcze z pradziadków inaczej sie nazywają kruche ciastka mozna podawac do kawy a zamiast skwarków to najlepszy sam smalec bez dodatków

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne