Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciastka ze skwarkami

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-08-18

Wyświetlenia: 13441

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciastka ze skwarkami

Ciastka ze skwarkami

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Ciastka ze skwarkami?

Skwarki zmielić 2 razy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Zagnieść ciasto ze wszystkich produktów, ciasto powinno być dość twarde (jeśli za twarde dodać śmietany jeśli za rzadkie dodać mąki).

Ciastka robimy ze specjalnej foremki założonej na maszynkę do mięsa. Jak ktoś niema foremek do maszynki to po prostu ciasto rozwałkować i wykrawać ciastka.

Układamy na blaszce i pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu posypujemy pudrem.

Do przepisu na: Ciastka ze skwarkami

viencela#

viencela

2011-09-09 14:00:24

Dokładnie stary przepis a jakie one pyszne, aż się ludzie dziwią jak pierwszy raz je jedzą:)Ja właśnie rozwałkowuje ciasto i korzystam z foremek, bo na taki pomysł z maszynki nie wpadłam:)
Polecam przepis

!iwona#

!iwona

2011-09-07 12:52:54

tak bardzo stary przepis ale ja robię często smalec na różne sposoby a pozostałe skwarki wykorzystuję do ciastek,

teressa444#

teressa444

2010-08-02 09:29:38

Samym smalcem jeszcze nie robiłem-ciekawa propozycja;)))

!Anna#

!Anna

2010-08-01 13:49:47

To są stare ciastka jeszcze z pradziadków inaczej sie nazywają kruche ciastka mozna podawac do kawy a zamiast skwarków to najlepszy sam smalec bez dodatków

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne