Przepis na Ciastka „półksiężyce”

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4739
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • mąka 250 g
  • masło 200 g
  • cukier puder 150 g
  • olejek waniliowy

Jak zrobić Ciastka „półksiężyce”?

Rozdrobnione masło utrzeć do białości, dodając cukier, mąkę i olejek waniliowy. Ciasto wyrobić, po czym podzielić na części, nadać im kształt półksiężyców, ułożyć rzędami na brytfannie i piec około 20-25 min, w temperaturze ok. 150 stopni c. Gotowe ciastka posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Placek ciemny bardzo dobry z jabłkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Biszkopt jasny na tort

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta

Piernik czekoladowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Ciasta

Sernik na zimno z malinkami i galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ciasta

Raffaello inaczej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z masą waniliową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Ciasta