Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na "Ciastka" jajeczne

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5845

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić "Ciastka" jajeczne?

Do roztartych z cukrem żółtek wlać przegotowane ostudzone mleko i dokładnie wymieszać, następnie dodać wodę z rozprowadzoną w niej solą i sodą. Do tej masy włożyć pianę z białek, wymieszać i, dosypując niewielkimi partiami mąkę, wyrobić ciasto.

Tak przygotowane ciasto rozwałkować na cienkie plastry, pokroić na kwadraty, przekłuć w dwóch trzech miejscach i usmażyć na maśle z obu stron.
Komentarze

Do przepisu na: "Ciastka" jajeczne

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-12 09:49:38

pięknie wyglądają

gusia1000#

gusia1000

2010-03-02 18:45:32

Jak dla mnie- wynika to z przepisu, to jest eleganckie ciasto.

tulipan#

tulipan

2010-01-29 09:10:02

szejk - dodałas/es zdjęcie, ale widze jest pierogi a mój przepis jest inne...

Albertos#

Albertos

2009-09-24 23:55:48

Smaczne, szczególnie jeśli doda się do nich orzechy laskowe.

!Ola#

!Ola

2009-05-03 15:40:13

Bardzo smaczne mozna dodac daktylii drobno posiekanych..

weramera#

weramera

2009-05-03 15:38:20

Dzisiaj zrobilam i nawet mi zasmakowaly, wiec powtorze je..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne