Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasteczka owsiane bez pieczenia

Dodany przez

Pulpecja Pulpecja

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-09-25

Wyświetlenia: 41276

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 8 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Opis

Ciasteczka jeżyki. Jak się doda orzechów, pestek, czy połamanej czekolady to wychodzą przepyszne ciasteczka.

Zdjęcia

Ciasteczka owsiane bez pieczenia
Ciasteczka owsiane bez pieczenia

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

W garnku rozpuścić margarynę, dodać mleko, cukier i kakao.
Mieszac, aby wszystko się ładnie połączyło.
Następnie wsypać płatki owsiane, wymieszać i rozkładać małe kopczyki na papierze do pieczenia.
Pozostawić do wyschnięcia i gotowe.

Zobacz wszystkie (14)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczka owsiane bez pieczenia

!monia#

!monia

2011-12-23 14:36:15

Ja dodaję troszkę ajerkoniaku-pycha :D

!. ! ciacho ! .#

!. ! ciacho ! .

2011-07-12 10:33:37

Ciasteczka były super . !
Polecam do zrobienia , łatwe w przygotowaniu i robią się w kilkanaście minut . !

!Karolek#

!Karolek

2011-04-13 13:24:46

Dzięki za ten przepis, przypomniał mi się smak dzieciństwa:):)

!Morgie#

!Morgie

2011-02-12 14:52:40

A ile one schną? :>

!kaja#

!kaja

2010-12-25 12:02:59

Zrobienie ich zajmuje jakieś 15 minut, a są świetne, robię je odkąd nauczyłam się gotować jako nastolatka... Polecam dodać jeszcze rodzynki, orzechy wszelkiego rodzaju, migdały... Zawsze sie udają i smakują gościom.

!mniam....#

!mniam....

2010-11-23 16:07:28

jeszcze olejek arakowy i migdałowy

!Dziunua#

!Dziunua

2010-10-31 15:02:08

A ja te kulki obtaczam jeszcze w kokosie, pycha:))

!ja#

!ja

2010-10-15 19:56:37

Smak dzieciństwa. Bardzo dziękuję za ten przepis. Wydaje mi się, że tam się dodaje jeszcze odrobinę jakiegoś aromatu do ciast... Ale mogę się mylić... w końcu tyle już lat minęło. Jeszcze raz dziękuje :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne