Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Chleb z mąki kukurydzianej

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 14273

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Chleb z mąki kukurydzianej

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Chleb z mąki kukurydzianej?

Przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia, robimy zagłębienie, wlewamy mleko, dodajemy jaja, szczyptę soli i kminek. Starannie wyrabiamy ciasto. Przekładamy je do posmarowanej masłem długiej, wąskiej foremki i pieczemy w piekarniku o temperaturze do 300 stopni przez 50 minut.

Do przepisu na: Chleb z mąki kukurydzianej

krooowa#

krooowa

2011-06-09 11:41:49

Kurcze, już dwa razy próbowałam zrobić ten chleb i nie wiem co jest nie tak, ale jakoś nie chce mi wyrosnąć:(( nigdy wcześniej nie piekłam żadnego chleba, może ma ktoś dla mnie jakąś wskazówkę??!! z góry dziękuje!!
pozdrawiam!

!E.L.#

!E.L.

2010-04-15 11:13:17

A ja robiłam i wyszedł GORZKI niestety !!!

!Lena#

!Lena

2009-05-03 18:20:10

Polecam maselko czosnkowe swojej roboty, jest super...

!Felcia#

!Felcia

2009-04-03 10:49:46

Nareszcie bardzo smaczny chlebek, ale mozna dodac jeszcze do niego zmielonego czosnku, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne