Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Chleb z mąki kukurydzianej

Dodany przez

daktyl daktyl

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2008-02-20

Wyświetlenia: 13836

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Chleb z mąki kukurydzianej

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia, robimy zagłębienie, wlewamy mleko, dodajemy jaja, szczyptę soli i kminek. Starannie wyrabiamy ciasto. Przekładamy je do posmarowanej masłem długiej, wąskiej foremki i pieczemy w piekarniku o temperaturze do 300 stopni przez 50 minut.

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Chleb z mąki kukurydzianej

krooowa#

krooowa

2011-06-09 11:41:49

Kurcze, już dwa razy próbowałam zrobić ten chleb i nie wiem co jest nie tak, ale jakoś nie chce mi wyrosnąć:(( nigdy wcześniej nie piekłam żadnego chleba, może ma ktoś dla mnie jakąś wskazówkę??!! z góry dziękuje!!
pozdrawiam!

!E.L.#

!E.L.

2010-04-15 11:13:17

A ja robiłam i wyszedł GORZKI niestety !!!

!Lena#

!Lena

2009-05-03 18:20:10

Polecam maselko czosnkowe swojej roboty, jest super...

!Felcia#

!Felcia

2009-04-03 10:49:46

Nareszcie bardzo smaczny chlebek, ale mozna dodac jeszcze do niego zmielonego czosnku, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne