Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Chleb z mąki kukurydzianej

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 14532

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Chleb z mąki kukurydzianej

Składniki

Jak zrobić Chleb z mąki kukurydzianej?

Przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia, robimy zagłębienie, wlewamy mleko, dodajemy jaja, szczyptę soli i kminek. Starannie wyrabiamy ciasto. Przekładamy je do posmarowanej masłem długiej, wąskiej foremki i pieczemy w piekarniku o temperaturze do 300 stopni przez 50 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Chleb z mąki kukurydzianej

krooowa#

krooowa

2011-06-09 11:41:49

Kurcze, już dwa razy próbowałam zrobić ten chleb i nie wiem co jest nie tak, ale jakoś nie chce mi wyrosnąć:(( nigdy wcześniej nie piekłam żadnego chleba, może ma ktoś dla mnie jakąś wskazówkę??!! z góry dziękuje!!
pozdrawiam!

!E.L.#

!E.L.

2010-04-15 11:13:17

A ja robiłam i wyszedł GORZKI niestety !!!

!Lena#

!Lena

2009-05-03 18:20:10

Polecam maselko czosnkowe swojej roboty, jest super...

!Felcia#

!Felcia

2009-04-03 10:49:46

Nareszcie bardzo smaczny chlebek, ale mozna dodac jeszcze do niego zmielonego czosnku, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne