Przepis została opublikowana w dniu: 24.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2029 osób!
Na zdrowie!
Ugotować ryż, 3o minut. Mięso z indyka pokroić w paski. Do salaterki wlać sos sojowy, cukier, włożyć mięso, odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Paprykę oczyścić, pociąć w paski.Białą część pora umyć i pokroić w krążki. Poszatkować kapustę, cebulę pociąć w piórka a marchew w słupki. Połowę oliwy rozgrzać na patelni, wrzucić warzywa, podsmażyć i wyjąć. Mięso wrzucić na pozostały tłuszcz, usmażyć, dodać ryż, warzywa, dolać bulion. Podsmażyć kilka minut, dodać sos sojowy, sól, pieprz, imbir do smaku.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Ciasta