Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Cepeliny z kapustą

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2217

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Cepeliny z kapustą

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • surowe starte ziemniaki 50 dag
  • ugotowane ziemniaki 25 dag
  • mąka krupczatka 25 dag
  • jajko 1 szt.
  • sól 1 szczypta

nadzienie

  • kiszona kapusta 3 szklanki
  • olej 1 łyżka
  • boczek 10 dag

Jak zrobić Cepeliny z kapustą?

Ziemniaki gotowane przepuścić przez maszynkę. Starte na tarce odcisnąć, przełożyć do miski i wymieszać z gotowanymi. Dodać jajko i mąkę. Posolić do smaku i wyrobić na masę. Kapustę przepłukać wrzątkiem. Odcisnąć. Boczek pokrojony zeszklić na oleju. Nabierać łyżką porcje masy rozpłaszczyć i nakładać porcje nadzienia. Formować cepeliny. Wrzucać na wrzącą wodę, lekko osoloną i gotować 12 minut. Polać skwarkami

Do przepisu na: Cepeliny z kapustą

kaMisia13#

kaMisia13

2009-10-27 11:58:09

brzmi apetycznie;-)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne