Receptura została dodana w dniu: 14.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2157 odwiedzających!
Bon Appétit!
Przygotować sos: majonez wymieszać z sokiem z pomarańczy, dodać wino, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz zioła prowansalskie, wstawić do lodówki. Krewetki i mięso zemleć, dodać jaja roztrzepane z 1/3 szkl. wody, mąkę ziemniaczana, dobrze wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w wiórkach i smażyć w głębokim oleju (tak jak pączki), aż wiórki nabiorą jasnozłotego koloru. Podawać z przygotowanym sosem.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Ile porcji: 15
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2022-09-16
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Sosy
Kategoria: Zimny bufet