Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bruschetta z pesto

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 13 min.
Czas pieczenia: 7 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3881

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Bruschetta z pesto to pyszna przekąska we włoskim stylu.

Świeże pomidory, sos pesto, podpieczone pieczywo oraz filiżanka cappuccino to iście królewski poczęstunek prosto z Piazza del Campo.

Zdjęcia

<b><i>Bruschetta z pesto</i></b> to pyszna przekąska we włoskim stylu. <br/><br/>Świeże pomidory, sos pesto, podpieczone pieczywo oraz filiżanka cappuccino to iście królewski poczęstunek prosto z Piazza del Campo.

Składniki

  • bagietka 1 szt
  • pesto 4 łyżki
  • pomidory 3 sztuki
  • sól 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Jak zrobić Bruschetta z pesto?

Bagietkę pokroić na kromki o grubości 1,5 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 7 minut w 180 stopniach C.

W tym czasie umyć pomidory, pokroić w kostkę, skropić octem balsamicznym, dodać, sól, pieprz i wymieszać. Na podpieczone kromki wykładać pesto, a na wierzch pomidory.

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze

Do przepisu na: Bruschetta z pesto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne