Przepis na Boczek pieczony z miodem

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
110 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1937
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Boczek pieczony z miodem?

Boczek surowy dokładnie myjemy, odciągamy skórę. Boczek surowy nakłuwamy widelcem z dwóch stron, polewamy miodem, posypujemy wszystkimi przyprawami z dwóch stron: liściem laurowym, przyprawą staropolską, solą, pieprzem, majerankiem i obranym czosnkiem. Zwijamy boczek w rulon, odstawiamy do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia mocno ściskamy boczek i wiążemy nićmi. Boczek pieczemy w folii do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym około 90-120 minut w 190 stopniach.

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie porowo-grzybowo-paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Kanapka a’la hamburger

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Miesno ryżowe kotlety

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Spaghetti

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Żeberka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Roladki z suszonymi owocami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne