Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biszkopt z masą waniliową

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4269

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszne cisto z serkami waniliowymi

Zdjęcia

Pyszne cisto z serkami waniliowymi

Składniki

  • biszkopt z 5 jajek 1 sztuka
  • serek waniliowy 2 opakowania
  • galaretka 1 opakowanie
  • jajka 3 sztuki
  • żelatyna 1 łyżeczka
  • cukier 4 łyżki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • biszkopty 1 paczka
  • poncz 3/4 szklanki
  • polewa czekoladowa do dekoracji

Jak zrobić Biszkopt z masą waniliową?

Upieczony biszkopt nasączyć ponczem. Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Serki ubić z 3 żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z ubitą pianą i tężejącą galaretką. Masę waniliową wykładać na biszkopt. Na wierzchu ułożyć biszkopty i zalać polewą czekoladową. Ciasto schłodzić.
Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z masą waniliową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne