Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biscotti z czekoladą i migdałami

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5535

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszne i łatwe w przygotowaniu biscotti z czekoladą i migdałami zadowolą każdego! Czekoladowe ciasto, delikatnie skarmelizowane, najeżone dużą ilością migdałów, niezwykle chrupiące i aromatyczne. Najlepiej smakują z espresso, lub popołudniową herbatą, sprawdzają się też jako snack do szkoły lub pracy :) Polecam!

Zdjęcia

Pyszne i łatwe w przygotowaniu <b><i>biscotti z czekoladą i migdałami</i></b> zadowolą każdego! Czekoladowe ciasto, delikatnie skarmelizowane, najeżone dużą ilością migdałów, niezwykle chrupiące i aromatyczne. Najlepiej smakują z espresso, lub popołudniową herbatą, sprawdzają się też jako snack do szkoły lub pracy :) Polecam!

Składniki

  • czekolada mleczna 100 gram
  • czekolada gorzka 100 gram
  • masło 2 łyżki
  • mąka 220 gram
  • jajko 2 sztuki
  • cukier muscovado 50 gram
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • esencja waniliowa 1 łyżeczka
  • migdały 100 gram

Jak zrobić Biscotti z czekoladą i migdałami?

Nagrzać piekarnik do 180 stopni.

Połamać czekoladę na kawałki i rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.

Przesiać mąkę z proszkiem do miski, dodać cukier, jajka, esencję waniliową oraz rozpuszczoną czekoladę. Wymieszać i dodać posiekane migdały. Wymieszać, aby składniki się połączyły.

Wyłożyć ciasto na blat oprószony mąką. Podzielić na pół i uformować podłużne chlebki o wysokości około 1,5 cm. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec 30-35 minut. Wyjąć, odstawić na 20 minut aby przestygły i pokroić nożem (najlepiej sprawdza się nóż ząbkami, do chleba) na kromki grubości 1-2 cm.

Ułożyć biscotti w odstępach na blaszce i wstawić do piekarnika na 15 minut. W połowie czasu można biscotti odwrócić, aby równomiernie się wyschły i stały się chrupiące.
Komentarze

Do przepisu na: Biscotti z czekoladą i migdałami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne