Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bigos z młodej kapusty

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 114346

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Składniki

  • kapusta młoda 1 główka
  • cebula 1 szt.
  • oliwa 4 łyżki
  • marchewka młoda 1 pęczek
  • bulion warzywny 1 kostka
  • kminek 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • boczek wędzony 15 dag
  • kiełbasa wędzona 20 dag
  • koperek 1/2 pęczka
  • ziemniaki młode 1 kg

Jak zrobić Bigos z młodej kapusty?

Kapustę obrać z zewnętrznych liści, opłukać, osączyć, drobno poszatkować. Cebulę obrać, drobno pociąć, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić, dodać kapustę. Marchew oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli i kapusty. Do rondla wlać szklankę wody, rozkruszyć kostkę warzywną, dodać kminek, sól, pieprz, kapustę z warzywami. Gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Boczek i kiełbasę pociąć w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, dodać do kapusty, gotować jeszcze kilka minut. Koperek umyć, osączyć, posiekać i dodać do kapusty. Ziemniaki dokładnie umyć, oskrobać, ugotować i odcedzić. Podawać do młodej kapusty.
Komentarze

Do przepisu na: Bigos z młodej kapusty

!mika #

!mika

2012-06-16 15:45:40

i tylko tyle a jak mam wiedzieć ile gotować

goofy9#

goofy9

2010-06-06 13:00:38

oj nie, bigos robi się nie tylko z samej kiszonej kapusty. Najlepszy bigos wyjdzie jeśli kapusty pomieszamy. Najlepiej 1:1, a jeśli chodzi o bigos z młodej kapusty to jest pyszny :)

netha#

netha

2009-10-05 16:14:44

Ciekawy przepis tylko jak dla mnie to bez kminku bo osobiście nie cierpie tej przyprawy...szkoda tylko, że na młodą kapustkę trzeba tyyyle czekać...:(

!hubi#

!hubi

2009-08-08 15:16:49

bigos można zrobić jedynie z kiszonek kapusty - chodzi o nazwę. Ta potrawa to po prostu kapuśniak (może bardziej odcedzony).

weramera#

weramera

2009-06-08 14:32:07

Bardzo smaczne, ale mozna dodac jeszcze kolendry, polecam..

!karola#

!karola

2008-06-28 17:35:56

no nie wiedzialam ze z tym kminkiem calkiem smak sie zmieni bardzo dobre,pozdrawiam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne