Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bakłażan z kaszą

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 991

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • bakłażan 1 sztuka
  • mrożony szpinak 20 dag
  • pomidory 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • kasza gryczana 1 szklanka
  • parówki 3 sztuki
  • majonez
  • oliwa z oliwek

Akcesoria

  • blacha,piekarnik,nóż,łyżka

Jak zrobić Bakłażan z kaszą?

Bakłażana umyć i pokroić pionowo i poziomo. Wykroić miąższ. Na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak, przyprawić. Miąższ z bakłażana pokroić na kawałeczki i dodać do szpinaku, wymieszać. Pomidory umyć i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Zasmażyć. Farsz nakładać na bakłażana. Na wierzch obłożyć kaszę gryczaną i plasterki parówek. Przełożyć do natłuszczonej blachy i piec 30 min w 180 stopniach. Po 30 minutach całość polać majonezem i jeszcze przez chwilkę zapiec.
Komentarze

Do przepisu na: Bakłażan z kaszą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne