Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Babka z kisielem

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4796

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Babka z kisielem

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Babka z kisielem?

Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i zimną margarynę, cukier waniliowy. Wymieszać. Do ⅓ części ciasta dodać kakao, do drugiej części dodać kisiel, wymieszać. Do formy wysmarowanej tłuszczem przelać ciasto z ciemne, na to przełożyć ciasto z kisielem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 50 minut.

Do przepisu na: Babka z kisielem

ewas135#

ewas135

2012-08-30 22:21:48

robiłam kiedyś podobną ale wyszła mi nie ciekawie muszę wypróbować z tego przepisu.

Pola#

Pola

2010-01-19 04:35:09

przepyszna jest ta babka z kisielem.musze sama zrobic.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne