Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Babka z kisielem

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-12-07

Wyświetlenia: 4781

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Babka z kisielem

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Babka z kisielem?

Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i zimną margarynę, cukier waniliowy. Wymieszać. Do ⅓ części ciasta dodać kakao, do drugiej części dodać kisiel, wymieszać. Do formy wysmarowanej tłuszczem przelać ciasto z ciemne, na to przełożyć ciasto z kisielem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 50 minut.

Do przepisu na: Babka z kisielem

ewas135#

ewas135

2012-08-30 22:21:48

robiłam kiedyś podobną ale wyszła mi nie ciekawie muszę wypróbować z tego przepisu.

Pola#

Pola

2010-01-19 04:35:09

przepyszna jest ta babka z kisielem.musze sama zrobic.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne