1.Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać.
2.Utrzeć masło z cukrem na śmietanę, ubijając dodawać po jednym żółtku.
3.Stopniowo dodawać na przemian mąkę i mleko, ubić na jednolite ciasto, wlać aromat, dokładnie wymieszać.
4.Foremkę (keksówkę) lub małą tortownicę wysmarować masłem, obsypać mąką, wlać ciasto, wyrównać.
5.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 Stopni c), piec przez godzinę, spróbować patyczkiem, w razie potrzeby piec dalsze kilka minut, wyjąć z piekarnika, pozostawić na 3 minuty, przełożyć na talerz do ciasta, po 10 minutach przykryć miską, wystudzić.
6.Posypać cukrem pudrem przed podaniem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta