Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka "Kryzysowa"

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 12677

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Babka "Kryzysowa"

Składniki

Jak zrobić Babka "Kryzysowa"?

Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie, do którego wlać połowę ciepłego mleka oraz roztarte z cukrem drożdże, przykryć mąką. Utrzeć żółtka z solą i cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu razem z resztą ciepłego mleka, wyrobić ciasto. Na końcu wyrabiania dodać stopiony tłuszcz, cukier waniliowy oraz drobno pokrajane, lekko nawilżone śliwki. Wyrośnięte ciasto rozłożyć do natłuszczonych foremek a po powtórnym wyrośnięciu wstawić do upieczenia.
Komentarze

Do przepisu na: Babka "Kryzysowa"

Albertos#

Albertos

2010-04-22 11:42:03

Bardzo fajny przepis.

!Taratum#

!Taratum

2009-05-03 15:49:35

Tez ja polecam szybka i jak sie doda do niej owoce kandyzowane lub figi posiekane to super..

weramera#

weramera

2009-04-26 07:20:07

Smakuje bardzo jest ekstra na gosci, ale mozna zmielic owocow kandyzowanych i jest jeszcze lepsza, kryzys minal..

!Wiesia#

!Wiesia

2009-04-02 08:18:42

Bardzo smaczna a dlaczego kryzysowa, jest normalna, ale mozna dodac jeszcze daktyli drobno posiekanych

agusia30#

agusia30

2009-01-26 11:21:10

A ostatnio jadlam ja z lodami strakatella i super smakuje

agusia30#

agusia30

2009-01-18 20:49:31

A dlaczego niepoliczalna? Taka duza czy jak?

!Danka#

!Danka

2008-11-22 19:34:38

Bardzo polecam smaczna..

!Ula#

!Ula

2008-10-17 16:32:50

Ta babka jest naprawdę kryzysowa, szybka i dobra, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne