Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Arabska zupa z soczewicy

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2684

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Pyszna, rozgrzewająca i aromatyczna arabska zupa z soczewicy.

Wspaniały smak uzyskany przez doskonałe połączenie cynamonu z czosnkiem, kolendrą oraz sokiem z cytryny.

Polecam bardzo, bo zupa jest prosta w przygotowaniu, tania, zdrowa i bardzo sycąca.

Zdjęcia

Pyszna, rozgrzewająca i aromatyczna <b>arabska zupa z soczewicy</b>. <br/><br/>Wspaniały smak uzyskany przez doskonałe połączenie cynamonu z czosnkiem, kolendrą oraz sokiem z cytryny. <br/><br/>Polecam bardzo, bo zupa jest prosta w przygotowaniu, tania, zdrowa i bardzo sycąca.

Składniki

Jak zrobić Arabska zupa z soczewicy?

Ząbki czosnku obrać ze skórki, zmiksować razem z kolendrą, 3 łyżkami oliwy i solą na pastę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i wrzucić cebule, jak zacznie ciemnieć dodać soczewicę, cynamon i często mieszając smażyć 2 minuty.

Wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 30 minut, aż soczewica będzie miękka. W międzyczasie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, a marchewkę w plasterki, oraz umyć i osuszyć szpinak.

Do miękkiej soczewicy wrzucić ziemniaki, szpinak, oraz pastę z kolendry i czosnku. Jak ziemniaki zaczną się rozpadać dodać pieprz i sok z cytryny.
Komentarze

Do przepisu na: Arabska zupa z soczewicy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne